Case De Lemn Canadiene - Avantaje

Casa Pe Structura De Lemn – Umiditatea

Durabilitatea si controlul umiditatii, calitatile regăsite la casa pe structura de lemn 3e House, prezinta un inalt grad de eficienta ce impiedica deteriorarea acesteia in timp si o pastreaza ca un mediu sanatos si sigur pentru rezidentii sai.

Sistemele locative canadiene si-au demonstrat capacitatea de a oferi locuinte sigure si durabile pentru generatii succesive de rezidenti.

Sistemele de locuinte canadiene, precum si produsele asociate acestora, sunt capabile sa reziste decade la rand celor mai aspre conditii, de la temperaturi de +35°C la -40°C , la furtuni, zapada si gheata. Materialele folosite in constructia de locuinte canadiene au fost asadar dezvoltate tinand cont de la aceste asperitati.

Controlul umiditatii

Un aspect cheie cu care se confrunta constructorii din toata lumea este protejarea structurii, precum si a finisajelor interioare si exterioare ale unei locuinte de efectele distructive ale umiditatii pe termen lung. 

In orice forma ar fi - solida, lichida, vapori - umiditatea joaca un rol central in aproape toate mecanismele care sunt responsabile pentru deterioararea constructiilor, fie ca e vorba de rugina, mucegai sau coroziune.

Daca nu este tratata corespunzator, umezeala va eroda in cele din urma integritatea si performanta oricarui sistem, fie ca este vorba de lemn, otel sau zidarie.

Cercetarile aprofundate si experienta practica din Canada au contribuit la imbunatatirea detaliilor in constructii astfel incat umezeala sa nu se acumuleze in zid si sa fie tinuta departe de imbinari si finisaje interioare. Aceasta cercetare a constituit principiile de baza de durabilitate, deflectie, drenare si uscare, care constituie inima tehnologiei locative canadiene, cunoscuta sub numele de sistemul de protectie avansata impotriva umiditatii.

Adaptat pentru constructii durabile intr-o gama larga de conditii climaterice, sistemul de protectie canadian impotriva umiditatii foloseste:

  • Materiale de constructie durabile in acele zone ale exteriorului cladirii care sunt cele mai susceptibile la umezeala.
  • Alegerea locatiei, forma acoperisului, streasina, materialele de constructie, precum suprapuneri si imbinari la colturi cu ajutorul carora apa este tinuta in exteriorul anvelopei cladirii.
  • Bariere de umezeala care permit vaporilor de apa din cavitatile grinzilor sa treaca spre exterior, pentru ca structura cladirii sa fie mentinuta uscata.
  • Cavitati intre invelisul zidului si restul zidului pentru a face apa sa se scurga de pe zid.

2 thoughts on “Casa Pe Structura De Lemn – Umiditatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *