Case De Lemn Canadiene - Avantaje

Case Din Lemn La Cheie – Calitatea Aerului Interior

​Acest articol trateaza un aspect legat de sanatatea ocupantilor unei case din lemn la cheie si anume calitatea aerului interior. 

Pe intreg globul, proprietarii caselor sunt tot mai constienti de importanta calitatii aerului in case, dar si de faptul ca aerul din interiorul caselor poate ajunge sa fie mai poluat decat aerul pe care il respira in exterior.

Neajunsurile pot varia de la particulele de praf si parul animalelor, pana la probleme serioase precum mucegaiul si mirosurile produse de materialele de constructii, mobilierul, produsele de curatat si sistemele de incalzire. Calitatea scazuta a aerului care rezulta din acestea poate declansa astm sau alergii, poate genera indispozitii, precum sentimentul de inabuseala, dureri de cap si oboseala, acestea avand potentialul de a genera complicatii de sanatate chiar mai mari pe termen lung.

Canadienii au facut cercetari in domeniul calitatii aerului din locuinte timp de peste 20 de ani.

In cadrul “sistemului de locuinte”, am descoperit ca pentru a crea un mediu sanatos in casa trebuie sa tinem cont de fiecare sistem integrat din locuinta, pentru a incorpora pe cat mai multe elemente sanatoase posibil.

Controlul surselor de stres, controlul umezelii, realizarea izolatiei, barierele in calea circulatiei aerului, protectia impotriva vaporilor si alte componente de constructie combinate cu sistemele de incalzire, racire, ventilatie si filtrare a aerului, toate acestea pot imbunatati semnificativ calitatea aerului din locuintele etanse, lasand loc si pentru o eficienta energetica ridicata si durabilitate.

Solutiile canadiene pentru imbunatatirea calitatii aerului din locuinte includ:

  • Sisteme de incalzire care elimina patrunderea aerului rezultat din combustie in case.
  • Sisteme mecanice precum ventilatorul pentru recuperarea caldurii (HRV), care ofera aer proaspat, filtrare, in toare spatiile de locuit, concomitant cu eliminarea umiditatii si aerului invechit din bai si bucatarii.
  • Ferestre si usi cu grad sporit de eficienta termica si izolatie care determina reducerea condensului si indeparteaza mucegaiul si ciupercile.
  • Materiale de finisare precum vopsele, lacuri, tapet, finisaje pentru podele, mobilier, decoratiuni si adezivi care reduc eliminarea de vapori si substante chimice toxice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *