Caracteristicile Caselor CanadieneCase De Lemn Canadiene - Avantaje

Incălzire prin Pardoseală

Acest articol informează despre eficiența sistemului de încălzire prin pardoseală ce reduce costurile la factura de căldură și contribuie la sănătatea ocupanților casei.

Cum funcționează sistemul de încălzire prin pardoseală?

Căldura delicată oferită de sistemul radiant de încălzire acționează direct asupra corpului, ridicându-se de la nivelul tălpilor, încălzind corpul către nivelul capului fără a exista stadii intermediare de încălzire a aerului din încăpere.

Rezultatul: același nivel de confort dar cu o temperatură cu 2° C mai puțin în încăpere. Acest lucru este benefic pentru sănătatea noastră deoarece picioarele încălzite și o temperatură mai mică în zonă capului este exact ceea ce are nevoie corpul omenesc.

Sistemul de încălzire prin pardoseală și sănătatea familiei tale

Incălzirea în pardoseală se bazează în principal pe radiația căldurii. Acest principiu face că pardoseală să fie elementul care cedează căldură în cameră având o temperatură confortabilă (mai mare decât temperatură ambientului), uniformă pe suprafața să. Prin această nu se creează curenți de aer în cameră și deci particulele de praf nu sunt aruncate în aerul respirat unde pot creă probleme – deci nu le veți respiră.

Mai mult în condițiile utilizării sistemului de încălzire în pardoseală și inexistenței umidității la nivelul acesteia nu se crează mucegai sau bacterii care pot daună sănătății.

Pentru cei cu alergii doctorii recomanda înlăturarea carpetelor, mochetei și a covoarelor deoarece acestea tind să retina praful favorizând dezvoltarea acarienilor. Chiar dacă se vor aspiră zilnic aceste zone nu se va reuși eliminarea prafului și a acarienilor deoarece acestea se află în adâncime sau chiar sub aceste materiale textile. Mai mult în momentul în care utilizați aspiratorul veți agită aerul din camere și veți antrena și praful.

Cum reduce acest sistem factura la caldură?

Deoarece incălzirea prin pardoseală oferă posibilitatea scăderii temperaturii medii din incăpere cu 2º C fără a afecta gradul de confort, temperatură poate fi redusă cu 20% - ceea ce reprezintă atât un consum redus de energie cât și un avantaj ecologic.

In menținerea energiei termice emanate de sistemul cu infraroșii un rol important îl are izolația casei.

Fiecare cameră a casei are termostat separat ce poate fi oprit în cazul în care acea cameră a casei nu este frecvent utilizată.

Dacă sunteți în vacantă și plecați timp de o săptămană sau mai mult de acasă puteți opri complet incălzirea.

Dacă plecați într-un week-end prelungit sau pentru câteva zile de acasă, puteți reduce temperatură cu 5-6° C.

In construcția clădirilor efectuată de noi oferim posibilitatea de alegere a tipului de centrală. In funcție de preferințele clienților aceștia pot opta pentru centrală electrică, pe gaze sau pe lemne.

Cum trebuie să fie distribuite țevile de încălzire?

Tevile pentru căldură se fixează de plasa de oțel amplasată peste stratul izolator. Acestea sunt așezate la o distanța de 30 cm una față de cealaltă.

In ceea ce privește amplasarea sistemului de încălzire în pardoseală pe sub mobilier, în cazul unui sistem cu agent termic, singurele zone în care nu se recomanda montajul țevilor sunt cele de sub şeminee, cadă sau duş și sub obiectele sanitare care se sprijină pe pardoseală (vas WC sau bideu). La acest tip de încălzire, în zonă în care deasupra finisajului avem un corp de mobilă, se crează o zonă tampon de aer cald, cu o temperatură egală cu cea a finisajului, și astfel, nu mai apare transferul termic. 

De-a lungul timpului am primit întrebări despre posibilitatea de spargere a uneia dintre țevile din pardoseală. Din experiență vă putem spune că unul dintre clienții noștrii a găurit o astfel de țeavă cu bormașina, iar ca soluție podeaua a fost spartă doar în acel loc și țeava a fost înlocuită. Nu am întâmpinat până în prezent altfel de probleme ce țin de spargerea țevilor sistemului de încălzire.

Amenajați camerele fără să mai țineți cont de radiatoarele inestetice

Detaliile sunt importante pentru familiile moderne care doresc să-și amenajeze locuințele într-un mod funcțional fără a face compromisuri.

Sistemele de incălzire prin pardoseală, vă conferă libertatea de a vă amenaja cameră de zi sau bucătăria exact așa cum doriti dumneavoastra și familia, fără a vă îngrijora de conducte și radiatoare. Totul este ascuns sub podea, oferind astfel posibilitatea unei amenajări creative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *