Case De Lemn Canadiene - Avantaje

Modele Case din Lemn – Locuinte Pentru Persoanele cu Dizabilitati

Acest articol informeaza asupra existentei unor modele case din lemn, special gandite pentru a ajuta si pentru a crea confort oamenilor cu dizabilitati.

Canada se afla in avangarda unei miscari mondiale care recunoaste nevoia de case accesibile si adaptabile de-a lungul timpului ca raspuns la schimbarile nevoilor rezidentilor.

Ca raspuns fata de aceasta nevoie, conceptul Canadian de case fara obstacole pentru persoanele cu dizabilitati si adaptabile a luat forma unui design flexibil si a unei abordari a constructiilor care incorporeaza adaptabilitatea, accesibilitatea in viata unei case, obtinandu-se astfel posibilitatea reala de a construi o casa pentru toata viata.

O casa adaptabila este construita pentru a putea servi o familie pe toata durata ciclului de viata, oferind confort tuturor, de la parinti pana la bebelusi.

Desi initial a fost conceput ca ajutor pentru cetatenii inaintati in varsta si pentru persoanele cu dizabilitati, principiile locuintei adaptabile pot fi aplicate oricarui tip de casa – de la generatii multiple, case pentru o singura familie, duplexuri sau apartamente, case pentru pensionari sau pentru ingrijirea batranilor – si pot fi utile oricarui locuitor in oricare stadiu al vietii.

Elementul cheie pentru casele adaptabile este a incorpora, din faza de design a casei, necesitatile pe termen lung ale proprietarului, iar apoi realizarea acestora in timpul constructiei. Casa poate fi apoi modificata usor, fara mari cheltuieli si fara modificari structural majore, in functie de nevoile in schimbare ale familiei.

Locuintele adaptabile sunt atat de variate precum sunt si rezidentii lor insa, ca structura de baza acestea includ:

  • Adaptabilitate: schita locuintei este conceputa in asa fel incat primul nivel sa fie convertit intr-un apartament in sine, intarituri in peretii bailor pentru instalarea ulterioara a manerelor de prindere, ziduri care pot fi mutate prin sistemul de imbinare FFNN, ceea ce permite o renovare usoara si cu costuri reduse si dulapuri modulare si mese care pot fi ajustate vertical pe coltare sau pe sectiuni care pot fi indepartate.
  • Accesibilitate si siguranta: acces in locuinta fara modificari de nivel, usi mai largi, pentru o miscare facila intre camere, intrerupatoare de lumina si prize asezate la inaltime accesibila, ferestre care pot fi deschise cu usurinta, echipament casnic plasat intr-o pozitie din care poate fi apucat usor din pozitia asezat, podele din suprafete dure, nealunecoase, cabluri preinstalate pentru sisteme de securitate.
  • Convenabile: elemente prefabricate care permit renovari si modificari cu costuri reduse, materiale durabile care reduc costurile frecvente de intretinere, incalzire eficienta din punct de vedere al costului si a calitatii si sisteme de racire care reduc costurile de operare, o investitie superioara peste timp.
  • Principiile locuintei sanatoase: beneficii aditionale care incorporeaza trasaturi, care reduc gradul de acoperire al terenului, imbunatatesc calitatea aerului in interior si conserva resursele naturale in timp ce economisesc bani.

​Adaugand caracteristicile caselor adaptabile, proprietarul poate ajunge sa economiseasca timp si bani ulterior reusind sa ramana in aceeasi locuinta pe toata durata vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *